Pool

I går var jag hos Ida ,så roligt  hennes kompis Marie-Louice var där , kul att träffa henne , verkade vara en riktigt gullig o bra tjej..så lättsam, skönt med okompliserade människor, precis som Ida ..

Vi drack Lindemans röda jättegott..senare på kvällen åt vi gluppskt upp Idas chips .. Passade på när hon nattade mille ,som promt ville vara uppe o se vad vi skulle göra, inte missa nått..Jätteroligt att jag fick komma o dricka några goa glas med er...

 Våran pool är stor men motta den här är den en liten hink..

I dag har vi satt upp poolen, ska ju förtsätta att vara så här varmt , Svempa är poolpojke o ordnar o donnar runt poolen, perfekt i denna värme, då måste man ha vatten, så ungarna kan leka o svalka sig lite .. och kanske doppar jag tårna lite grann, jag är nämligen en riktig äkta badkruka.. Näää jag vill bara sola o bli brun o fin ,men vad händer jodå min kropp blir brun , men näsan jösses siket rödsken, rena rudolf med röda mulen , tillochmed flagar på nästippen ..dumma sol..Fast jag älskar solen..men solfaktor är till sin rätt..

I morgon ska vi på 40 -års kalas utan barn , lovar det blir livat... Det blir det alltid utan barn ja då passar vi på att dansa loss o schaka rumpan..hihi ingen vill vara gamall, så alla vill visa att man har kvar konditionen att dansa hela natten lång .Tjoohoo..

Djurparken

I dag var vi i djurparken , ganska fantastiskt att kunna se vilda djur ( fast i säkert förvar) på nära håll, men tänk många av djuren där är hotade att dö ut o några har redan gjort det, blandannat visent, de sista visenterna utrotades  på 20-talet kvar  finns nummera Europas bisonoxe som de oxå kalas i djurparker..ojojij hemskt vad vi människor kan ställa till med..

Tänkte i mitt stilla sinne om Jurisik park vore en drama film , då skulle vi snart ha både dinosarier, mammuttar o papputtar på vår jord igen...Flörtar du med mig...hm


Vindar

image63 
, sommarvindar....Annika ute i blåsväder, härligt..
Man vet aldrig vart vindarna bär, hoppas mina vingar bär långt..Tänk vad lätt det är att hamna i blåsväder, man kanske bara är vid fel plats vid fel tillfälle  eller så hoppar grodor ur munnen på mig. Jag har så lätt att tex härma dialekter , min goa arbetskamrat hon bryter på finska oo vad göör jag då jo härmar henne utan att tänka på det så himmla pinsamt sånt , inte menningen alls ju..perkele..

Förkyld !

Badat i yes diskmedel men är fortfarande fet ful o förkyld....Den skulle ju ta bort allt fett o alla bakterier ;)image62

Jag är förkyld o jättetrött , men jag hade besök igår av en kompis jag ej sett på länge ,vi satt o snackade o drack te , med levande ljus , blev lite sent, så bristen på sömn gör sig nu påmind av grusiga ögon o längtan är stor till min mjuka härliga säng.


Levnads glad

Gårdagen är historia,
Dagen idag är en gåva
morgondagen en överraskning

image61
Nog var denna hojen stor ,men det var inget motta den han åkte på idag..:)

I dag var det kross för hela slanten , Linus körde jättebra men vurpade i en kurva , jag är ju livrädd när han kör så mycket som kan hända, men när han välte så ville jag helst ej gå ner o hjälpa han , för hur mycket kan jag o då gjör jag bort mig o den stackars pojken får inte det han behöver .
 Det här behövs: En man med muskelkraft som ska dra upp 85:an o kicka , men den mannen syns ej till så jag i kort jeanskjol dagen till ära springer, småhalkar , vrikade foten på rullande stenar ,men snabb är jag så jo då ner till Linus o då kommer mamma med då blir jag ännu mera förvirrad jösses två damer i körbannan blir rädd att nån ska köra på min stackars mamma.. fort ,han måste iväg ,men vad händer jag släpper taget o linus vrrruuummm ner i lösgruset igen ooo herregud nu får jag krafter, var kan man ta tänker jag i skärmen eller går den av   o mamma hjälper till tar tag i krossen o jag tänker sååå här går ju ej , fort i väg nu.. Linus ropar jävla idiot, men det är bara adrenalinord varenda unge vrålar o skriker när de rammlar o inte önskar de en dam o allra sist två förvirrade, men jo vi fick upp han  tillsammans är vi oslagbara o han kom i  mål .Linus kom till andra kval o där blev han tvåa..Underbart men så läskigt..
Pappa står där uppe o tittar på oss lite smått orolig är han nog för han tyckte allt att flaggvakten kunde flagga lite tydligare , herregud det förstår man ju där nere mitt i en livsfarlig kurva står tre han tycker massa om, samtidigt som 8-12 åringar kör helt galna som om de hadde eld i baken o snabbt måste i mål för att släcka den ,för att sen tända upp vid nästa start..Adrinalin är häftigt.

Nu är denna dagen slut o jag ska sova..kram på er..

Råtta

Kalkon är nog det fulaste djur som finns, Katter det lömskaste , Grisen bökigast) Svart panter den sexigaste.. Idag är jag en igelkott alla taggarna ut o frågan är inte vem som gillar mig utan vem gillar jag .. Dags igen Pms , skitkul...Tyst lyssna på mig vi kan väll diskutera jag vet ju att jag har rätt så är det ?

Jag är själv hemma barnen sover , men jag hör någon i huset, men det är bara inbillning jag vet , så jag sitter kvar i soffan krammar filten omkring mig o blåser lite på mitt knä som tittat fram , det får mig att bli lugn o känslan är halvbra, konstigt , jag hör hur det dunkar , kanske det är nån bas ifrån nån granne , jag vet vad jag måste göra .. Jag lägger mig tidigt o släcker lampan först när fötterna är under täcket o i säkert förvar kan jag sommna..

Tänk när jag var liten var jag livrädd att ha fötterna utanför täcket nån kunde komma o bita mig , kanke den där råttan som pappa berättade om när jag var liten , Patrik min storebror låg o sov i källaren i sin vagga , då får pappa plötsligt syn på en jätte lik råtta som illat sig in i huset o ställt sig på bakbenen för att titta på den sovande babyn .. Pappa fattar snabbt vad han måste göra o hämtar hagelgeväret o skjuter den otäckingen eller hur var historien nu igen,, ?


Gilla läget

Röd dag , 1 Maj närmare bestämmt .. Det är då man ska ut o protestera världens orättvisor eller hur var det... Orättvist det är vad livet är ibland ,men  det är bara att gilla LÄGET.. I dag har jag jobbat o de flesta andra har varit lediga , men vad då , gillar man läget så får man vara nöjd. Vi fick laxlassange där , den var god o det hade jag ju inte fått om jag var hemma , så ja jag gillade läget o åt min mat o tänkte inte så mycket mera..sen gick solen i moln o regnet hängde i luften då tände vi ljus på bordet o gillade läget , mysigt med mörker...då man tänder ljus.

jaaånu e vi såå här stora , jag o mi n bror, men barna sinnet det ska man väll ha kvar tycker jag..

Nu kom jag att tänka på när jag var barn o sov i höet hos grann ladugården , då på kvällen när byns barn samlat sig där, alla med sovsäck o hemma gjord kola , gjord på mjölk o socker, sirap kanske lite kakao ... den var jättegod... men på kvällen när daggen kom blev den fuktig o sockrig o kletig om händerna blev man , kolan lockade till sig smådjur som kröp in i sovsäcken, brrr ja allt var inte mysigt på höloftet , men det var ju ändå där jag lärde mig vad en långtradare var...stilla satt man tittade varandra in i ögonen o tänkte när ska den ta slut , men ingen ville ju sluta för sluta vi för tidigt , jaa då hade vi ju gjort en kort o det skulle ju vara en långtradare.. .. vi lekte typ ryska posten o så kysste vi varandra med munnen tätt emot varandra åså satt man så tills man inte orkade bara andas med näsan , måste ju äta lite kola med..

Ett rep hade vi med, vi klättrade högt uppsedan svingade vi oss i o hoppade i det mjuka höet , hur kul som helst..Alla var med o sen fick man bullar o mjölk hos Unni eller så var det saft o bulle hos oss.. Jag tror min mamma bakade dubbel sats bullar två gånger i veckan säkert eller åtminstone en , ..Mamma var ju dagmamma så massa bullar gick då åt..så gott ätandes på våren med en filt på gräsmattan o alla åldrar på barnen, underbart , fanns alltid någon att vara med ...

Herregud vad jag gillade läget då....Nu som då...ler

RSS 2.0