Shetland sheepdag

Då var mor o fars hund, Mitsi hemma i Roasjö igen, o ch det känns tomt, Blixten tyckte om att ha henne här o vi med.. Mamma o pappa befarade att när de lämmnar henne hos oss kanske hon äter upp katt maten, men vem åt upp vems mat, jo Blixten tyckte det var roligt att vi köpt en ny skål o mycket större sådan o maten var en delikates ..Så i natt har Blixten jamat så eländigt o både letat efter "hans"  nyinköpta torr foder o efter Mitsi, vad händer tycks han ha tänkt o ropat o skrikigt, men vi får väll ha henne en annan gång så de får vara med varandra igen..
 Vi har varit på morgonpromenader utforskat nya stigar, varit hos Ida som bjöd på kaffe och hennes unga terrier Leo ville leka, men det tyckte inte Mitsi hon ville vara ifred lyfte på läppen morrade sen gick allt bra o de gick lugna o fina på gräsmattan tittade lite på varandra o tyckte gräsmattan var fin att kissa lite på och gå tillsammans under altanen o bli lite geggiga , mjaummii 
Idas son Mille tyckte kopplet var en motorsåg , så han gick o brummade med det , härligt med lättroade barn..

Engelskan ej så bra ..

Igår hade vi besök av Anna o hennes amerikanska kompis spännande att förstå så gott som alla amrekanska ord, men när man öppnar munnen blir det bara kaos..Anna o hennes kompis får varsitt glas rött, men jag tog öl o Svempa likaså.

 Anna säger Do you drink beer..hm  i min hjärna säger jag ja jag lärde mig att dricka öl i bastun för några år sedan , då svempa tog fram korv , sen var allt jätte gott. ujujuj, ja ja jag lyckades förklara.. men det tog sin tid likaså om min igelkott på gotland som kom in i vårt tält o snaskade på våra corn flakes.. Vad F-n heter igelkott på engelska .. ah en boll med taggar , gick bra med .. Jättekul att snacka tror jag ska bli voltär eller vad det heter , så jag lär mig engelska bra , får ta med Jasmin o åka utomlands några månader om något år , vore skoj ju..En sån här fin igelkott kröp in i vårat tält , den veckan hade vi ett litet piggsvin som det heter på norska, vi gav igelkotten lite mat o tyckte det var mysigt, den var tjock så många hade nog den här igelkotten på besök i sina tält..Vet ni att igelkotten har ca 600 taggar.

Hemlig ort

Hemlig resa , gud vad spännande .. En kompis hade fixat att vi fick följa med på en hemlig resa , inte ens hans flickvän viste var vi skulle..

Vi åkte o åkte när man inte vet var man ska då tar ju allt längre tid , men det gjorde inget vi hade hur mysigt som helst..satt lite trångt i baksätet ;)

Tillslut hamnade vi vid en liten färja som skulle ta oss till Kärringön ,,,så himmla fint där ...Vi drack kaffe i ett litet cafe´som ej hunnit göra kaffet färdigt än , men när det blev färdigt var det jättegott..

Sedan tog vi vår väska o traskade på små stigar o stenar, när vi märkt ut vårt revir la vi oss på en filt o njöt av tystnaden runt om oss, så mysigt. Lite roita bitter, vin , räkor ,makrill, god mat , lite mera vin, dansade , sjöng o var allmänt glada.. Det här gör jag gärna om..Underbart med överraskningar,  som leder till skratt o vad är det man säger .. Ett skratt förlänger livet.

Solglasögon

Klaga det är man bra på.. jag får ont i huvudet o mår illa i detta ljus ..hm men det finns ju fina solglasögon.. ska nog åka in o köpa ett par hippa solbrillor i morgon tror jag, skulle vara kul.. Bakom mina solglasögon ..ler

LYcka.

Idag har jag kört in fyra lyckliga 11 åringar till bio, kul.. Hur underbara komentarer som helst i bilen .. Vilken väg ska jag ta säjer jag gamla eller nya vägen .. te.x ...Ta den som tar längst tid så slipper vi vänta så länge,

Underbart med ungar, de tjattra o prata i bilen in, kul med bio , men jösses det kostar 95 kr dyrt ju..borde vara sommarlovspriser  tycker jag tänk om man har flera ungar som vill gå på bio då har man ju ej råd..
Nä billigare vore bra då kunde man gå oftare..

På vägen hem körde jag o köpte mig ett par sandaler i märket Vagabond , jätte fina skulle ha svarta men de fanns bara bruna  i min storlek kvar, så ja bruna fick de bli hoppas de blir bra med . Ska lägga in en bild på de en dag..
 
 Om ett par dagar ska jag o min sambo göra en hemlig resa som en av våra kompisar har fixat till tre par , kul .. Undra vad det blir.. Jag fick reda på att en baddräkt är bra att ha med sig o en varm tröja senare på kvällen ... hm vad kan det vara tro...så kul med  överraskningar..
(Stora som små överraskningar.). Lycka är att vara med den man vill o göra vad man vill...
                                                             

Neandertalare

Förkylda män o tuffa brudar...

jösses vad en man blir dålig när han blir förkyld , så dålig blir aldrig jag,nää så e det...

Hur kan det komma sig att vuxna pojkar blir så dåliga , har de blivit bortklemmade av sina mammor eller vad e det frågan om, vad är den där mannen från förr när han gick ut ur grottan för att hitta mat till sin fru o alla tolv ungarna i ur o skur ..Oavsett om han var förkyld eller ej.

Såg ett pogram på tv härom dagen om överlevnadsinstinkt , en man hade varit utan mat oerhört länge o blodig försökte han finna vatten, föda, som skulle släcka hans törst o starka hunger. Han letade efter människor  som kunde ge han hjälp o vård,.Han gick i tretton dagar utan att hitta någon levande , tillslut gav han upp föll ihop mot marken,vidöppna ögon o munnen lätt öppen med flugor surande i hans smutsiga ansikte, men då var det som själen lämnade honom för ett ögon blick och han kunde plötsligt se sig själv ligga död på marken ,själen höll gammarna borta o sedan i ett ryck började hans hjärna fungera , inte mer än ett stort grottiskt vrål kom ur hans strupe , han var som när i reptilstadiet , men det vrålet räddade hans liv, för två campare hörde honom o räddade mannen som i dag lever o är  jätte tacksam för sitt liv.

Undrar om han är dålig när han är förkyld ?

Lax o färskpotatis


ah äntligen är solen här ,
Den är här för att stanna hoppas jag. Jag jobbar i helgen men det är ju skönt om det är varmt då med...

Nu ska jag göra lax o citronsås med färskpotatis dill o färska grönsaker , sen tar jag mig lite vatten melon...

Sommaren e kort ..Får passa på att leva till max varje dag de e sol..
Underbart e kort..


RSS 2.0