Tonåring

Häftigt ... En del säger att det går så fort med barnen när de växer upp, och dom har såå rätt, men ångest nej, nej ,min Jasmin hon är verkligen toppen..Det känns som hon funnits med hela mitt vuxna liv och precis så är det .. Jag kan inte minnas att jag kännt att jag kan o jag vill o jag ska o faan ta dem som hotar dem jag älskar . Dessa tankar fanns ej före jag fick barn , men nu när man har två små ungdommar åtminstonne en ungdom , det är häftigt..De skojar o skratttar bråkar o slåss som aldrig förr men de älskar varandra o jag älskar dem , ingen absolut ingen får göra illa dem...

 Vi spelade crocket på vår vanskötta gräsmatta, där det växer frodigt med näringsrik mossa o några få grästuvor som endast får kloten att kasta sig åt sidan o missa portarna , men det här spelet känns som det är tillåtet att fuska , åtminstonne lite grann...men vi har en regelgubbe i vår fam men då protesterar jag högljut att när jag var liten fick man gå från båda hållen i kyrkan , inte så noga med regler  tycker jag o barnen hänger på mig , men tillslut så börjar alla fuska o då blir det ju lite knäppt ..Linus viskar till mig när ingen ser , mamma säg att jag kom igenom så får vi slut på spelet .. Andra avenyn börjar ju nu, hihi alla fuskar , men alla var rörande överens om att Svempa hade vunnit så jaa alla var nöjda.

Jasmin är nu 13 år..Hurra tjejen !image59

Fiskpinnar

Fiskpinnar hur gott är det från en skala från 1-10. Inte så gott. Det ska Svempa o barnen festa på imorgon då jag jobbar kväll. Torsken ska man ju vara rädd om,det  finns ju för få sådanna simmande fria fiskar..
 Vårat kylskåp står tomt o ekande, vi har nästan ingen mat hemma .. men när ska man hinna handla . Ibland vill jag bara skrika - STANNA KLOCKAN.  Det är precis som min arbetskamrat sa - Herregud jag har redan ångest för snart är sommaren slut..

 Vad ska man göra i sommar då , vi har ej hunnit planera nått, ingen av oss är speciellt drivande så inte mycket blir inbokat, men imorrn ska jag tänka ut nått , nej det hinner jag ej , ja ja det löser sig nog , nått ska det bli iallafall..
Mamma ringde o ville åka utomlands , jag vill till Grekland får se vad det kan bli av detta .

 Har man inget att prata om kan man ju alltid prata om vädret , men visst var det härligt idag och absolut värt att prata om. Försökte få en färdtjänstgubbe att stanna o köpa mjukglass i dag när vi var ute på en liten runda med jobbet ,hmm fick en sån himmla lust att köpa en glass , tänkte bjuda gubben , men tji fick jag , den gubben gick ej fjäska för , så han körde raka spåret hem, Glass jag vill ha glass , skrek jag innombords , men vad hjälpte det . Inte ett skit. Men sen hade tjejerna köpt tårta på jobbet , jag hade ju namnsdag...chokladtårta ,jättegott...mums

släkt

image54


Jag , mormor , Jasmin o min mamma .. fina brudar allihop.. Härligt ,mamma hade ordnat ett stort släktkalas tillsammans med sin bror, denna dagen är en sån där dag jag alltid kommer minnas , underbar höstdag , alla ungarna var på toppen humör o ville visa både sin bästa o såklart tuffaste sida .  Kasta löv på varanndra o skrattande visa att de kunde minsann klättra högst upp i lönnträdet...Hjälp tänk om de ramlar ner , men man ville ju visa att man minsann lyckats riktigt bra med barn uppfostran, så därför  bara log man o sa ooo så duktig du är nu...
Vi vuxna ville bara le o vara mjuka mot varandra. Men jag kände mig faktiskt som lilla Nickan fortfarande.
.
 Faktiskt riktigt roligt med en sån släktträff , alla spannar in varandra o tänker en massa... Jösses vem e det där, riktigt snygg eller vem e den där tjockisen.hihi,.

Den här bilden gör mig glad..Mormor som alltid sett likadann ut ,med blommig klänning o permanentat hår , fast för bara tio år sedan hade hon brunt hår , hoppas det ligger i släkten , men o andra sidan finns det rolig färg nu..så varför inte  prova en läker hårfärg i nån varm färg.
Min mormor heter Alice , populärt barnnamn nu , sött som socker..


Skalman

Härlig dag med massa frisk energi..  Nu e det vååår , idag spritter det i kroppen o jag vill bara ha meeer...sol..lite för mycket moln för min smak idag , men jag är säkert på att det tar sig , kanske redan imorrn då jag sitter på kontoret i min ensamhet..Då lyser nog solen som mest.

Helgen har varit hektisk, jag jobbade på gruppboendet timmar ,de lediga timmarna arbetade jag som spa massör.. Sedan skulle jag på fest jag gjorde iordning mig men orkade absolut inte gå ut .. Tog en öl. Sen bad jag Svempa hämta mig , skönt att jag ej gick ut ,blev sleten ändå tyckte jag ,av bara jobb ..
 På söndagen åkte familljen en liten sväng till Gällstad Lager 157, fanns massa till Linus men hann ej mer än till fem par trosor till mig, tiden räckte ej till riktigt , men jag får väll ta en runda till...kul shopping , vackert där .Nästa gång blir det att packa fika korg..inte jäkta så säger skalman , det är ett fult ord - jäkta.:)

Skalman är en härlig figur , skulle vilja ha lite av hans intelligens o uppfinnighet, snäll , omtänksam ,men tänker mycket på att han ej ska bli utbrännd , .Skalman, han är mån om sig, följer sin planering samt är en baddare på uppfinningar och har allt han behöver i sitt skal. Dessutom har han en dörr som straffar alla som försöker titta in genom dörrhålet, hi hi.
Älskade tidningen Bamse när jsg var barn , tycker fortfarande om att läsa den ..så mysig.

Pelagonier

Idag har jag en underbar, full dag av massage, men ett par timmar är jag ledig då ska jag in o  köpa vår blommor, hoppas de överlever, både av min tragiska behandling av icke gröna fingrar o frost som det var i natt, vill ha pelagonier men det är la för tidigt kan jag tro .Älskar dessa tantblommor o har alltid gjort, ända sedan jag var väldigt ung hemsammarit , dock bara 15 vårar, så ung o kom till tanterna på moped , de tyckte så mycket om mig .Lilla Annika , de gav mig mackor o visade mig allt de kunde o det var minsann inte så lite,Tex. Hur man sköter små skott på blomman o vips kunde man få en jätte fin pelagonia hem,
 
Det var ganska kul där ute på landet ,men mindre kul när de skulle bjuda på saft, då de alltid var hemkokt saft med mögel på toppen , den skärde tanten av o så serverades det med rikligt av saften , jösses , men man lärde sig , Lite sur mjölk eller saft med mögel..Då fick det bli saften ,eftersom kaffe ville jag ha göör mycket mjölk..men sur mjölk , nej tack , jag har lite svårt att svälja små otäcka klumpar...  uuuujjj..
Hm på tal om mat vad kan man göra för mat ikväll, har ingen ide alls, nått smarrigt vill jag ha , Grilla kanske ?

image53

Annica, ska jag på fest hos efter jobbet imorgon ,hoppas man orkar , men efter ett glas vin glömmer man att man e trött..eller hur , kram på er.

Tomrum

I dag har jag jobbat på Gruppboendet , Konstigt känner mig tom helt tom , varför ? Hm det här måste jag göra nått åt , var har mina känslor tagit vägen idag? Jag är ju helt borta ett tomrum, ett hål , känner mig så trött o sliten, vad händer nu då ? Men vad Faan jag vill leva ha känslor , kom tillbaka , häär är jag...

I morrn då lyser säkert solen in i mitt sovrum , smeker min vintervita kind o  säger godmorgon sötnos , hur vill du ha mig i dag, varm god o frodig med massa generösa strålar..Solen lyser på mig o värmer min kropp, den är min allra bästa vän ,om  så bara för en dag , men  den ska fånga den rätta känslan.. sommar, ljus o glädje. Och framför allt tycka om mig.

Jag skulle vilja ropa högt skrika hoppa över ett stup med en flygande svart häst, behöver lite adrenalin, nått måste hända , vardan är tråkig just nu..ursh vad deppigt, En gång i veckan månads depp..image52
Som vanligt tror jag att det är så här , jag behöver att nån bryr sig om mig förstår mig o tycker om mig behöver en fruktansvärd bekräftelse på det idag, kan jag  få det .Det sitter en liten gubbe på en bänk , jag säger högt när jag går förbi honom - Hej du där i rutig keps , tycker du om mig ? - jag känner ju inte dig , säger en förskräkt liten gubbe o stirrar på mig,.Men snälla rara det var ju bara en liten enkel fråga , Tycker du om mig? Ja eller nej ..- Jo javisst du verkar väll trevlig...Såå har man fått bekräffttelse då ..

Min dag

Jag har masserat, ätit lunch med Svempa , mysigt på hans kontor , de är riktigt goa hans kamrater , så olika , en ung med massa energi , en gammal med ett underbart ordförråd, ffaaan vad då diskmaskinen på igen , en tallrik , jo ja den behövde diskas, då säger förnufftiga Sven.Arne (mellan åldern) ..Ska du diska nu..Japp säger Ingmar .Den behövde diskas , Andreas bara skakar på huvudet o skrattar . Sven -arne ser allvaret i vitögat , hm men  bara en tallrik..det var ekonomiskt, suck..
ja inte bara tanter som kacklar tänker jag o tar mej en tugga av thai maten, gööörstark , får se om min mage pallar ..Sen har jag handlat på HM kul men upptäckte nått , celluiter , ja ja man e ju inte puurrung , men jag är snygg ändå..ha ha, självförtroende måste man jobba upp..he he.

Fikat hos Ida, Kände att jag var hungrig så när hennes tvååring ville ha en andra vetebulle blev jag jätteglad att han inte  fick det ,då får man ont i magen, så klokt . men vad gör då jag, jo, snabbt norpar åt mig en bit..skrämmande men gott  var det smaken av vete bulle med massa socker sätter sig på tungan o jag glömmer att skämmas , jag fick den o den var jättegod.så var det roligt med en pratstund  så klart som alltid trevligt att träffas.

 Här har vi Lina , jag väntar på.

Svempa är på fotboll ,säkert bra stämmning där..Hade vart kul att var med ju..ja ja men kul för han att kolla lite med grabbar emellan.
Snart kommer Lina hit hon ville sova här , klart hon får det ,ska nog gå för att koka lite te så vi kan ta det ihop i soffan  tända lite ljus med, .
.Hjälp det kröp nått på mej nu , tror det var en fästing , äckliga kryp de där får kolla katten o soffan noga .. urk, så sytliga djur , gräver sig in med huvudet före o sprattlar med bena utanför , ooooo, gå ut sa jag stanna där ute dumma kryp.

Köpt trädgårdsmöbler

Idag har vi köpt trädgårdsmöbler, i stål så vi slipper o fixa , helst vill man ju bara lata sig på sommaren o äta en glass , inte ha slipklossen i ena handen o penslen i den andra .. Blir alltid massa måsten ändå ju . Vi åkte dit för att köpa ett bord med sex stolar ,men vi kom hem med 8 stolar o en parasol, en förvaringskista till dynorna o så två härliga baden baden, där vi kan ta en drink o den där glassen ,
mmm. Bara lata sig , precis så ska det vara, med massa sol .

Igår blev vi färdiga med Linus rum  så nu är det bara möbeljakt, svart ugnt o tufft vill "vi " ha det..Ska nog hitta , Den som söker den finner..kul att försöka göra det personligt , men svårt att hitta en svart säng .Jag får nog köpa färg, så jag får den rätta Linus looken.

Livet är rätt spännande ändå .Iallafall inbillar jag mig det o är det inte det så kan man ju alltid drömma o låtsas vara nån , hm vem skulle det vara.. Vem skulle man vara om man fick vara det för en dag..  Nån rockbrud kanske  med hes sexig röst, Cher  eller en skådespelerska  vackra Julia Robberts, Hon som fick de som gick på gatan att verka vara ett drömmyrke..ujujuj..Den e bra den filmen.. Eller tänk att få känna hur det är att vara  sin partner, sven -Arne , hur skulle det vara , Det hade nog vart nyttigt att få känna ombytta roller , he he..
Vem skulle du vilja vara för en dag?

Vänner

I går när solen lyste , tänkte jag men det gör inget att jag missar det meesta av denna dagen jag har ju en ny nästa dag , då ska jag ta vara på den vackra dagen, men vad händer , regn , ingick inte i mina planer..hm.

Jag har ändå gått en regnig prommenad med Anna blev det, skönt i regn finns mycket syre idet..så bjöd hon på kebabsallad oxå, gott  o nyttigt .Jag hatar att äta själv så det var underbart med sällskap,

Sedan gjorde jag en misslyckad morotskaka från ett färdigt paket , ursha , den var icke god alls , glasyren liknade mest ett  flottigt landskap av nått som påminde om att man borde äta nyttigare massa smör simmade på o alldeldest platt morotskaka, bläää..

men då kom räddningen, Ida hade kört förbi bageriet, o hon bjöd på underbara bakelser, tur man har kompisar..Räddad ur katastroffika blev en underbar njutelse, hallon , det är gott det . Här har dom verkligen underbart fik i våran lilla ort.. Det smakade nästan sommar..

Tänk både lunch o fika med underbara kompisar , då är livet värt en kram ändå.
Sedan var mina barn helt jättemysiga mot varandra ..
skööönt med vänskap o dagar o kvällar som går bra.

Tänk vad många vänner man haft men som man bara mist, en dag ska jag ta kontakt med alla jag tycker om , men tänk om de ej vill ha kontakt med mej då , äh fånig tanke , men ändå..

Tufft var det här

i dag var en ganska tuff dag, jobbat mycket o precis pluggat på ett mycket misslyckat sätt med sonen ,han gav sig inte o inte jag heller ,
  Det var engelska han säger att det heter Linus`ìz car eftersom hans namn slutar med s men jag säger att det ska vara atopstrof över eller före s , jösses så enveten jag blir tokig ju, inte bra..att bli tokig , varva ner igen ,,

ska gå en låååång prommenad med Ida imorrn , underbart måste , måste det...Hoppas våren är här för att stanna fick massa energi , studsade hem snabbt från jobbet städade , masserade, putsade fönster, åh så lite mera jobb ,, jaja lagom var ju bäst..<

Jag klara verkligen inte av att vara en god mamma idag , hoppas jag vaknar imorrn o allt var en dröm , jo då du lyckades pedagogiskt o moderligt att överföra dina kunskaper till din son , så ömmt o tryggt som man ska , Vva varför är verligheten aldrig så rosa som jag vill..

Dessutom har jag magkatarr, urjobbigt med en mage som ser ut att vänta smått,,eller stort rättare sagt, hm, men imorrn då blir det underbart ju en rask prommenad i skogen , måste visa Ida stor sjön , där är vackert , Eller det kanske man ska ta när barna är med mysigt där med picknickkorg..Tänk er själva med en rosa- rutig duk i en stor picknickkorg med kyckling, baugetter , ost o dricka vindruvor o potatissallad, jordgubbar med halvsmält glass, mmm gottt gott..image47  - Du måste förstå brorshan.. att du inte alltid har rätt,  säger storasyster ...Jag säger dumt ah men du blir nog en bra politiker
som står fast vid dina värderingar...

RSS 2.0